Način pripreme
Kombinujte mleko sa vodom, maslacem i biljnim uljem. Umutite jaja sa šećerom, dodajte so, vanilin šećer, esenciju i kvasac.
Promešajte i ostavite smesu da odstoji 10 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Dodajte brašno i umesite meko testo.
Prekrijte testo krpom i ostavite ga na toplom da naraste.
Ovo testo može da se umesi i u mini pekari.
Rasporedite gotovo testo na 4 lopte i razvijte tanku koru /krug/. Isecite svaki krug u 12 trouglova.
Pomešajte slatko sa orasima. Stavite od smese po 1 kašičicu u široki deo svakog trouglića i uvijte kiflice.
Pripremljene milibrot kiflice premažite umućenim žumancem i pospite šećerom.
Poređajte kiflice u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Ispecite u rerni, zagrejanoj do 200 stepeni dok ne dobiju rumenu boju.
Veoma jednostavne milibrot kiflice - aromatične i mekane, pogodne za kafu.
Neka vam je slatko!