Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Velike milibrot kiflice

Velike milibrot kiflice

Petya StrahilovaPetya Strahilova
Početnik
18574
Velike milibrot kiflice
Fotografije: Petya Strahilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Debeljuškaste milibrot kiflice - uvek je bolje da budu malo veće i vazdušastije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveži kvasac - 40 g
  • jaja - 4, jedno žumance za premazivanje
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 40 ml
  • so - 40 g
  • limun - kora 1 komada
  • vanila - esencija
* merne jedinice

Način pripreme

strongU zagrejanom svežem mleku mutim šećer.

Prosejem brašno, pravim udubljenje, stavljam sastojke, aktivirani kvasac, jaja, mleko sa šećerom, vanilu, koru limuna, so, ulje i mesim meko testo.

Mesim, mesim dok se ne pojave mehurići. Diže se otprilike sat i po vremena.

Iskidam na loptice, stavim u tepsiju i ostavljam na još 30 minuta.

Razvijam, stavljam slatko od plavih šljiva, uvijam i ostavljam da ponovo nadođe.

Premazujem žumancem umućenim sa 1 kašikom svežeg mleka i posipam šećerom.

Vreme pečenja ovih milibrot kifli nisam računala, prvo sam uključila na 70°C, a posle pojačala na 100 dok nisam stigla do 160-170°C.

Izvadila sam ove debeljuškaste milibrot kifle i uvila krpom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: