Način pripreme
Izmrvite kvasac u posudicu, sipajte 2 supene kašike šećera, pola šolje mlakog mleka i 3-4 supene kašike brašna. Ostavite da se aktivira i tek odna dodajte u druge sastojke.
Umutite jaja sa šećerom, zaslađivačem (po želji), aromama i mlekom. Rastopite mast i pomešajte sa uljem, ako nemate ili ne volite, stavite maslac.
Prosejte brašno i počnite da dodajete mlečnu smesu i kvasac. Lepo promešajte i postepeno stavljajte masnoću. Kad postane teško za mešanje, počnite da mesite rukama, neprestano sipajte po kašiku masnoće.
Gotovo testo za kiflice namažite uljem i ostavite da nadođe, nakon toga oblikujte kiflice.
Ima mnogo načina, ali je najlakši da razvučete okruglu koru i isečenete na 8, 12 ili 16 delova, zavisi koliko velike želite da budu vaše milibrot kiflice.
Na kraći deo stavite parče alve, a oštar vrh isecite na 2-4 mesta da bi lepše izgledale nakon što se ispeku. Uvijte kiflice i stavite u plehove, obložene papirom za pečenje, na rastojanju jednu od druge.
Ostavite ih da nadođu, nakon toga možete posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Brzo se zapeku i zato ih pratite, da biste imali jedne savršene, zlarne i aromatične domaće kiflice.
Prijatno sa jednostavnim milibrot kiflicama sa kakao alvom.