Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Jednostavne milibrot kiflice sa kakao alvom

Jednostavne milibrot kiflice sa kakao alvom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k256
Jednostavne milibrot kiflice sa kakao alvom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
19/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
35
"Milibrot kiflice sa kakao alvom - ukusno za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 šolje
  • jaja - 3 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 6 supenih kašika (po želji 2 supene kašike zaslađivača)
  • so - prstohvat
  • mast - 1 šolja + ulje
  • vanila - 2 kesice
  • esencija limuna - 1 kašičica
  • brašno - 600 g + 150 g za mešnju
  • alva - 1 paket, kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u posudicu, sipajte 2 supene kašike šećera, pola šolje mlakog mleka i 3-4 supene kašike brašna. Ostavite da se aktivira i tek odna dodajte u druge sastojke.

Umutite jaja sa šećerom, zaslađivačem (po želji), aromama i mlekom. Rastopite mast i pomešajte sa uljem, ako nemate ili ne volite, stavite maslac.

Prosejte brašno i počnite da dodajete mlečnu smesu i kvasac. Lepo promešajte i postepeno stavljajte masnoću. Kad postane teško za mešanje, počnite da mesite rukama, neprestano sipajte po kašiku masnoće.

Gotovo testo za kiflice namažite uljem i ostavite da nadođe, nakon toga oblikujte kiflice.

Ima mnogo načina, ali je najlakši da razvučete okruglu koru i isečenete na 8, 12 ili 16 delova, zavisi koliko velike želite da budu vaše milibrot kiflice.

Na kraći deo stavite parče alve, a oštar vrh isecite na 2-4 mesta da bi lepše izgledale nakon što se ispeku. Uvijte kiflice i stavite u plehove, obložene papirom za pečenje, na rastojanju jednu od druge.

Ostavite ih da nadođu, nakon toga možete posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Brzo se zapeku i zato ih pratite, da biste imali jedne savršene, zlarne i aromatične domaće kiflice.

Prijatno sa jednostavnim milibrot kiflicama sa kakao alvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: