Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice od testa za milibrot

Kiflice od testa za milibrot

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9882894k306
Kiflice od testa za milibrot
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
12/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
24
"Maskirajte milibrot u kiflice i jedite u svako doba godine"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer 300 g
  • maslac - 80 g
  • ulje - 80 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • sveži kvasac - 42 g
  • brašno - 1 kg
  • limun - kora od 1 limuna
  • vanila - 2 komada
  • so - 1 ravna kašičica
  • nadev
  • tečna čokolada - 200 g
  • pekmez od jabuka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Rastvorite kvasac u 100 ml ugrejanog svežeg mleka i sa 1 supenom kašikom šećera.

Sipajte smesu u udubljenje i ostavite tako 15 minuta da se kvasac aktivira. Umutite jaja i sipajte ih u nadošao kvasac i dodajte rastopljeni maslac, ulje i so.

Rastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe.

Nadošlo testo pritiskajte rukama da izađe vazduh. Podelite ga da dve lopte, razvlačite lopte prvo rukama, a posle lagano oklagijom na kore, isecite kore na 12 trouglova.

U svaki trougao, u široki deo stavite od nadeva. Na jednu koru po 1 punu kašičicu tečne čokolade, a u drugu po jednu veliku kocku pekmeza od jabuka.

Uvijte trozglove kiflica i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite na toplom da nadođu.

Namažite ih umućenim žumacem sa 1 supenom kašikom svežeg mleka, i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Namažite ih šećernim sirupom 1:1 voda i šećer, prethodno pripremljenim.

Kiflice sa pekmezom od jabuka pospite pokvašenim kristal šećerom, a kiflice sa čokoladom popsite sa malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti