Način pripreme
Prvo aktivirajte kvasac sa malo mlakog mleka (100 ml), šećer (2 supene kašike) i brašno (3 supene kašike).
Jaja umutite dobro sa šećerom i preostalim mlakim mlekom.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli u velikoj posudi, dodajte smesu od jaja i mleka.
Počnite da mešate velikom kašikom dok možete, nakon toga rukama nasravite i dodajte po malo masnoće.
Tako dok ne potrošite celu količinu i dok ne dobijete lepo rastegljivo milibrot testo.
Ostavite da nadođe i posle oblikujte kiflice, testo podelite na jednake delove i svaku razvuite na zaobljen trougao.
Oštar vrh isecite na 3 mesta, stavite od slatkog ili džem od šljiva u kraći deo i uvijte u kiflicu.
Poređajte ove jedinstvene milibrot kiflice na rastojanju u pleh i ostavite da nadođu.
Namažite umućenim žumancem i malo mleka, savite orahe i pospite šećerom.
Pecite mekane milibrot kiflice za Uskrs u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.