Mekane milibrot kiflice za Uskrs

22/04/2020
"Kako da napravite mekane milobrot kiflice za Uskrs - lako, zato što vam dajemo pravi recept "
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije45
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 450 ml
  • šećer - 1 šolja (puna)
  • kvasac - 1 kockica, svež (42 g)
  • masnoća - 1 šolja (maslac+ulje)
  • so - prstohvat
  • esencija limuna - 1 ampula
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • brašno - oko 1 kg
  • slatko od šljiva - 1 tegla
  • orasi - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo aktivirajte kvasac sa malo mlakog mleka (100 ml), šećer (2 supene kašike) i brašno (3 supene kašike).

Jaja umutite dobro sa šećerom i preostalim mlakim mlekom.

Prosejte brašno sa prstohvatom soli u velikoj posudi, dodajte smesu od jaja i mleka.

Počnite da mešate velikom kašikom dok možete, nakon toga rukama nasravite i dodajte po malo masnoće.

Tako dok ne potrošite celu količinu i dok ne dobijete lepo rastegljivo milibrot testo.

Ostavite da nadođe i posle oblikujte kiflice, testo podelite na jednake delove i svaku razvuite na zaobljen trougao.

Oštar vrh isecite na 3 mesta, stavite od slatkog ili džem od šljiva u kraći deo i uvijte u kiflicu.

Poređajte ove jedinstvene milibrot kiflice na rastojanju u pleh i ostavite da nadođu.

Namažite umućenim žumancem i malo mleka, savite orahe i pospite šećerom.

Pecite mekane milibrot kiflice za Uskrs u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar