Sušeni paradajz sa bosiljkom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
19/06/2020
"Domaći sušeni paradajz - koristan recept za svaku domaćicu "
Priprema25 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno205 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite paradajz. U zavisnosti od njihove veličine isecite ga na polovine ili na četvrtine. Poređajte ih u posudu za pečenje koja je postavljena papirom za pečenje i posolite morskom solju.

Uključite rernu na 110 stepeni sa ventilatorom i ostavite pardajz da se osuši.

Ceo proces oduzima između 3 i 6 sati, ali nikada više od 6. Što se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi.

Ja volim da se paradajz blago žvaće. Čim odlučite da se paradajz dobro osušio, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi. Oljuštite beli luk i sipajte ga u teglicu od 400 g zajedno sa bosiljkom i maslinovim uljem.

Ne zagrevajte ni maslinovo ulje bi teglu. Količina maslinovog ulja zavisi od toga koliko ćete pritiskati paradajz u teglu. Ne pritiskajte previše.

Po pitanju čuvanja, možete da ga ostavite u ormarić, na hladno i tamno.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar