Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom

Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
10
"Kako da spremite domaći sušeni čeri paradajz, da ga imate uvek kada vam je potreban? - Dajemo recept odmah"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 1 kg
  • beli luk - 6 čenova neoljuštenih i 4 oljuštena
  • ruzmarin - 3 struka
  • svež bosiljak - 4 lista
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se očisti od drški i opere se. Iseče se na dve polovine.

Posuda za pečenje se pokriva papirom za pečenje. Iseče paradajz se poređa na papir.

Dodaju se neoljušteni čenovi belog luka i strukovi ruzmarina.

Posipa se solju, šećerom i uljem. Peče se tri sata u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni.

Izvadi se i ostavlja se da se ohladi.

Poređa se u teglu, pri čemu se na dno stavlja list svežeg bosiljka i oljušten čen belog luka.

Odozgo se poređa sušeni paradajz, tako što se po sredini stavlja list svežeg bosiljka, čen belog luka i struk ruzmarina.

Na kraju se stavlja list svežeg bosiljka i oljušteni čen belog luka. Preliva se maslinovim uljem.

Tegle se čuvaju u frižideru.

Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: