Način pripreme
Očistite cvetove zove i odstranite drške od cvetova. Stavite sve u cediljku i prelijte ih jednom tekućom vodom.
Očišćene i oprane cvetove sipajte u veliku staklenu teglu, pa dolijte votku. Potrudite se da votka prekrije cvetove, kako oni ne bi potamneli. Sami po sebi, ako cvetovi potamne, neće promeniti ukus likera.
Zatvorite teglu i ostavite je na tamnom i hladnom mestu oko 40 dana. Boja likera postaje bogatija kod dužeg stajanja mirisnih cvetova u alkoholu.
Nakon ovog perioda procedite cvetove i u tečnost dodajte šećer. Svakog dana promućkajte teglu, dok se šećer ne istopi.
Čuvajte teglu ili flašu na tamnom mestu. Vremenom će liker dobiti boju tamnog ćilibara.
Lagan i sladak liker sa aromom sunca i ukusom toplog leta. Uz njega provedite spokojne prohladne večeri uz kocku leda i limun.
Liker je aromatični dodatak za punč ili čaj, možete da ga popijete kao zimski aperitiv za zagrevanje, koji u sebi čuva uspomene na letnje dane. Živeli!