Način pripreme
1. Pomoću blendera umutimo prvo ovsene pahuljice u prah. Posle dodajemo banane, oljuštene i isečene na krupne krugove.
Dobiće se konzistencija banana kaše.
U ovu kašu treba da dodamo kokosovo mleko, posle ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo (ako je previše gusta smesa, možemo da dodamo još malo mleka ili vode).
2. Spremamo kalup za mafine i ređamo u njega papirne korpice.
3. Pažljivo uzimamo smesu pomoću male kutlače i sipam u svaku kalup do polovine.
4. Pečemo naše vegan mafine na srednjoj rešetki u rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi. Proveravamao banana kolačiće čačkalicom, zabijenom u jedan od njih - treba da bude suva kad je izvadimo.
5. Serviramo naše vegan mafine sa bananom i ovsenim pahuljicma, garnirane sa medom, javorovim sirupom, svežim voćem, malo čokolade ili veganskim sladoledom.
Nek vam je slatko!