Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Beli čokoladni rolat sa korama pomorandže

Beli čokoladni rolat sa korama pomorandže

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Beli čokoladni rolat sa korama pomorandže
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
24/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Ako pored svakog komada belog rolata postoji barem još jedan, da li znate koliko ćete ukusno jesti? Nadam se, nadam se ..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 komada (5 g)
  • za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • nutela - 150 g
  • kore pomorandže - 50 g, iz slatkog
  • za premazivanje
  • bela čokolada - 150 g
  • pavlaka - 100 ml
  • filirani bademi
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u vazdušasti krem. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni otprilike 15 minuta.

Izvadite i uvijte je u rolat zajedno sa papirom. Ostavite da se ohladi.

U posudi izmešajte pavlaku sa tečnom čokoladom. Razvijte rolat i skinite papir.

Koru namažite kremom i odozgo rapsoredite naseckane korice slatkog. Uvijte u stegnuti rolat.

U šerpi zagrejte pavlaku i u nju stavite čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i zagrejte slatki rolat.

Pospite filiranim bademima i premestite u tanjir. Po želji možete posuti šećerom u prahu.

Beli čokoladni rolat sa korama pomorandže je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: