Banana hleb sa glazurom od karamela

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Banana hleb sa glazurom od karamela
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
24/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno50 min.
Porcije16
"Aromatični i vazdušasti banana hleb sa glazurom od karamela"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj banana hleb sa glazurom od karamela umutite jaja sa šećerom do vazdušastog krema mikserom ili žicom.

Nakon toga dodajte ulje, kao i kiselo mleko, a suve sastojke (so, brašno, prašak za pecivo) promešajte posebno, prosejte i dodajte ih u smesu uz neprestano mešanje, dok ne dobijete homogenu smesu.

Nasecite banane i čokoladu na sitno i dodajte ih u smesu.

Promešajte špatulom i sipajte smesu u prethodno nauljeni i brašnom posuti kalup za kuglof.

Pecite vazdušasti banana hleb na 180 stepeni oko 40 minuta i proverite čačkalicom da li je gotov. Nemojte da otvarate vrata rerne u prvih 20-25 minuta.

Glazuru pripremite tako što karamele istopite sa svežim mlekom na slaboj vatri, dok ne dobijete homogenu smesu.

Toplom glazurom prelijte ohlađeni banana hleb.

Napomena: Ako želite bogatiju glazuru od karamela koristite 150 g karamela i kada smesu sklonite sa vatre mešajte još 1-2 minuta, dok se ne ohladi i dok ne primetite da se lagano steže.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: