Način pripreme
Za ovaj banana hleb sa glazurom od karamela umutite jaja sa šećerom do vazdušastog krema mikserom ili žicom.
Nakon toga dodajte ulje, kao i kiselo mleko, a suve sastojke (so, brašno, prašak za pecivo) promešajte posebno, prosejte i dodajte ih u smesu uz neprestano mešanje, dok ne dobijete homogenu smesu.
Nasecite banane i čokoladu na sitno i dodajte ih u smesu.
Promešajte špatulom i sipajte smesu u prethodno nauljeni i brašnom posuti kalup za kuglof.
Pecite vazdušasti banana hleb na 180 stepeni oko 40 minuta i proverite čačkalicom da li je gotov. Nemojte da otvarate vrata rerne u prvih 20-25 minuta.
Glazuru pripremite tako što karamele istopite sa svežim mlekom na slaboj vatri, dok ne dobijete homogenu smesu.
Toplom glazurom prelijte ohlađeni banana hleb.
Napomena: Ako želite bogatiju glazuru od karamela koristite 150 g karamela i kada smesu sklonite sa vatre mešajte još 1-2 minuta, dok se ne ohladi i dok ne primetite da se lagano steže.