Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Banana hleb sa glazurom od karamela

Banana hleb sa glazurom od karamela

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Banana hleb sa glazurom od karamela
Fotografije: Jozlyam Kadirova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Aromatični i vazdušasti banana hleb sa glazurom od karamela"

Potrebni sastojci

  • banane - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • čokolada - 100 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • za glazuru od karamela
  • karamele - 100 g
  • sveže mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj banana hleb sa glazurom od karamela umutite jaja sa šećerom do vazdušastog krema mikserom ili žicom.

Nakon toga dodajte ulje, kao i kiselo mleko, a suve sastojke (so, brašno, prašak za pecivo) promešajte posebno, prosejte i dodajte ih u smesu uz neprestano mešanje, dok ne dobijete homogenu smesu.

Nasecite banane i čokoladu na sitno i dodajte ih u smesu.

Promešajte špatulom i sipajte smesu u prethodno nauljeni i brašnom posuti kalup za kuglof.

Pecite vazdušasti banana hleb na 180 stepeni oko 40 minuta i proverite čačkalicom da li je gotov. Nemojte da otvarate vrata rerne u prvih 20-25 minuta.

Glazuru pripremite tako što karamele istopite sa svežim mlekom na slaboj vatri, dok ne dobijete homogenu smesu.

Toplom glazurom prelijte ohlađeni banana hleb.

Napomena: Ako želite bogatiju glazuru od karamela koristite 150 g karamela i kada smesu sklonite sa vatre mešajte još 1-2 minuta, dok se ne ohladi i dok ne primetite da se lagano steže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: