Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Moj čizkejk od vanile

Moj čizkejk od vanile

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Moj čizkejk od vanile
Fotografije: Ivelina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Neverovatan čizkejk od vanile sa voćem, koji nekako menja atmosferu kod kuće"

Potrebni sastojci

  • Osnova
  • keks - 150 g do 200 g (kakav volite)
  • maslac - 100 g (od kokosa ili kravlji)
  • Nadev
  • sizan sir - oko 400 g
  • pavlaka - 200 ml
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 50 g ili 2 kašike meda
  • krem od vanile - 37 g, kesica
  • voće - 6 breskvi ili kajsija
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo osnovu od keksa.

Namrvimo keks, kako je zgodno - pomoću blendera ili rukom u posudu. Topimo maslac i dodajemo u keks.

Sipamo smesu u kalup (22/24 cm) pokriven papirom za pečenje po dnu i zidovima.

Pomoću čaše raspoređujemo smesu prvo na dno. Nakon toga stavljamo čašu u sredinu i sipamo (malo više od pola) keks oko nje, izvlačimo čašu ka zidovima kalupa i pritiskamo da se oformi ivica. Jednostavno je!

Stavljamo kalup u frižider ili zamrzivač da se stegne maslac.

Spremanje nadeva:

Prvo umutimo cela jaja sa žumancima i šećerom da udvostruče svoj obim (ili bez šećera, ako se dodaje med ili drugi zaslađivač).

Pomešamo u drugoj posudi sitan sir, pavlaku (ili kiselu pavlaku) oljuštene i na kocke isečene breskve i kesicu krema od vanile.

Promešamo dobro smesu i dodajemo umućena jaja, mešajući pažljivo špatulom. Tako spremnjen nadev sipamo preko hladne kore od keksa.

Uvijamo kalup sa omiljenim čizkejkom aluminijumskom folijom od dna ka zidovima.

Pečemo na pari u rerni 50-60 minuta na 140 stepeni.

Nek vam je saltko uz moj recept za vanila čizkejk!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: