Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Zelena salata sa heljdom i pasuljem

Zelena salata sa heljdom i pasuljem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Zelena salata sa heljdom i pasuljem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Ova zelena salata sa heljdom i pasuljem će vas držati site i sa osećajem sjajnog ukusa dugo vreme"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja, skuvan (ili iz tegle)
  • heljda - 1/2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolja, za heljdu
  • mladi luk - 8 pare
  • bordo salata - 5 listova (lolo roso)
  • zelena salata (kovrdžava) - 8 - 10 listova, krhkih
  • nana - 5 listića, sveža
  • himalajska so - oko 2/3 kašičice, ravne (po ukusu)
  • balsamiko - 2 kašike (belo balsamiko sirće)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu hranljivu zelenu salatu možemo da koristimo pasulj iz tegle ili da ga skuvamo (tako što smo ga prethodno natopili u vodi jednu noć).

U šerpu stavimo da provri šolja i po vode, dodajemo prstohvat soli i sipamo heljdu (opranu nekoliko puta).

Ne poklapajući šerpu kuvamo dok se varivo ne skuva i voda ne ispari. Nakon toga ostavljamo da se ohladi.

Sakupljamo iz bašet sveže listove - kovrdžavu zelenu salatu, bordo salatu, mladi luk (zelena pera) i nanu. Operemo ih temeljno i isečemo na sitno.

U dubokoj šerpi pomešamo dve vrste variva - heljdu i pasulj, zajedno sa zelenišem i začinjavamo himalajskom solju, mlevenom biberom, kuminom, belim balsamiko sirćetom i šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem).

Serviramo salatu svežu - za ručak, po želji prelivenu tahini sosom.

Zasićujuća zelena salata sa heljdom i pasuljem - jednostavan i sjajan prolećni garnirung!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti