Način pripreme
Za ovu hranljivu zelenu salatu možemo da koristimo pasulj iz tegle ili da ga skuvamo (tako što smo ga prethodno natopili u vodi jednu noć).
U šerpu stavimo da provri šolja i po vode, dodajemo prstohvat soli i sipamo heljdu (opranu nekoliko puta).
Ne poklapajući šerpu kuvamo dok se varivo ne skuva i voda ne ispari. Nakon toga ostavljamo da se ohladi.
Sakupljamo iz bašet sveže listove - kovrdžavu zelenu salatu, bordo salatu, mladi luk (zelena pera) i nanu. Operemo ih temeljno i isečemo na sitno.
U dubokoj šerpi pomešamo dve vrste variva - heljdu i pasulj, zajedno sa zelenišem i začinjavamo himalajskom solju, mlevenom biberom, kuminom, belim balsamiko sirćetom i šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem).
Serviramo salatu svežu - za ručak, po želji prelivenu tahini sosom.
Zasićujuća zelena salata sa heljdom i pasuljem - jednostavan i sjajan prolećni garnirung!
Čudesnog ukusa!