Način pripreme
Šolja je zapremine 250 ml.
Aktiviramo sodu sa sirćetom i dodajemo ih u posudu, u koju smo sipali šolju vode. Zaslađujemo smeđim šećerom i mešamo da se rastvori.
Aromatizujemo slatku tečnost vanilom u prahu i dodajemo šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).
Nakon toga red je na sastojke koji će da zgusnu - fine ovesene pahuljice, pšenične mekike, fini kukuruzni griz i brašno, tipsko brašno, koje dodajemo postepeno, dok mešamo žičanom mutilicom da postane homogena smesa.
Na kraju dodajemo trešnje - očišćene i isečene na parčiće i ponovo mešamo.
Mažemo kalupe za mafine šarlanom i pospemo sa malo brašna. Sipamo ravnomernu količinu smese naših vegan mafina u svaki kalup, tako da upotrebimo celu smesu u tačno 12 komada.
Ispečemo vazdušaste mafine sa trešnjama na 180 stepeni oko 25 minuta.
Sjajni vegan mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama sa sjajnom aromom i voćnom slasti! Omiljeni deci i odraslima.
Čudesnog ukusa!