Način pripreme
Šolja, kojom ćete meriti namirnice za ovaj recept je zapremine 300 ml.
U duboku posudu (koji se neće obojiti od ljubičastih plodova) sipajte sveži dud i sameljite ih pasatorom.
Zasladite smeđim šećerom u kristalima i mešajte žicom, pa dodajte sodu bez glutena, nerafinisano suncokretovo ulje, sirove semenke suncokreta, a nakon toga i brašno konoplje i kukuruzno brašno.
U pravougaoni pleh, prethodno premazan nerafinisanim uljem suncokreta i posut sa malo kukuruznog brašna, rasporedite smesu za vaš zdrav brauni sa voćem.
Pecite vegan brauni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Zbog toga što dudinje imaju dosta jak ukus, zbog toga i kolač bez glutena sa njima ima veoma interesantan, jak i specifičan ukus, koji će se sigurno dopasti ljubiteljima slatkih stvari sa lagano gorkim ukusom.
Korisni vegan brauni bez glutena sa dudom!