Način pripreme
1. Isecite hladni maslac na male kocke i dodajte ga u prosejano brašno.
2. Počnite pažljivo da gnječite prstima dok ne dobijete takozvane maslac mrvice.
3. Nakon toga dodajte šećer i dobro promešajte.
4. Na kraju dodajte jaja.
5. Izvadite smesu i mesite rukama dok ne dobijete meko i glatko testo. Ako vam se čini da je u testu previše mrvice dodajte kašiku ledene vode.
6. Dobijeno testo stavite u nalon kesu i stavite u frižider da odstoji 30 minuta.
7. Za to vreme spremite kalupe za tartalete, mažući ih maslacem.
8. Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na tanko.
9. Pažljivo isecite i pritiskajte testo u kalupe, da se ne pokida.
10. Pomoću viljuške napravite rupice na dnu i stavite ih da se peku na 180 stepeni 10 minuta ili dok ne postanu zlatasti.
11. Za to vreme počnite da pravite krem. Pomoću miskera umutite slatku pavlaku.
12. U odvojenoj posudi umutite ceđeno kiselo mleko sa šećerom )po želji možete da dodate esenciju vanile).
13. Dodajte pavlaku u mlečni krem i pažljivo promešajte.
14. Nakon što ste ispekli korpice, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se ohlade.
15. Prespite krem u špric (ili najlon kesu sa rupom) i počnite da punite koripice od testa sa maslacem.
16. Dekorišite jagodama (ili drugim svežim voćem) i čokoladnim mrvicama.
17. Stavite u frižider na bar 30 minuta i servirajte tartalete sa osmehom.
Tartalete sa mlečnim kremom su sjajne.