Način pripreme
Žumanca se umute sa šećerom u vazdušast krem. Belanca sa prstohvatom soli se mute u tvrd sneg.
U smesu od žumanaca se dodaje ulje, voda i meša se, nakon toga se dodaje prethodno prosejano brašno sa praškom za pecivo i meša se blago drvenom varjačom - samo u jednom pravcu.
Na kraju se dodaju belanca i ponovo se promeša lagano. Smesa se sipa u pravouganu posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Nakon što se izvadi iz rerne okreće se na vlažnu krpu, sklanja se papir, uvija se u rolat i ostavlja se da se ohladi.
Spremanje krema:
Brašno, šećer i jaja se mute u delu mleka. Ostatak se stavlja na ringlu, pre nego što provri uz neprestano mešanje dodaje se smesa od jaja.
Meša se dok se ne zgusne i dok krem ne provir.
Nakon što se kora ohladi odvija se, maže se kremom, ponoo se uvija i ukrašava se mlečnim kremom i džemom. Sladak rolat je gotov.
Patišpanj rolat sa mlečnim kremom i džemom je veoma uspešan.