Slani kolač od povrća sa tikvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
11/07/2020
"Upoznajte se sa neverovatnim slanim kolačem u kome su tikvice glavni junak "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 237
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da biste spremili ovaj omiljeni kolač sa tikvicama rerna se zagreva na 200 stepeni.

Brašno se pomeša sa praškom za pecivo, solju, prethodno umućenim jajima, maslacem i svežim mlekom.

Smesa sa brašnom služi samo kao spoj tikvica, tako se mnogo više oseća njihov ukus.

Tikvice se operu i narendaju na veoma tanke lene (pomoću rendea ili ljuštilice za krompir).

Dodaju se u prvu smsu i sve se meša. Dodaju se začini prema ukusu.

Sipa se u namazan i brašnom blago posut kalup za kolač (ili papir za pečenje).

Posipa se parmezanom i ukusan slani kolač se peče oko 50-55 minuta (u zavisnosti od rerne).

Ostavlja se da se ohladu, pre nego što se iseče.

Dobija se izuzetno ukusan slani kolač od povrća sa tkivicama!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar