Sočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
557
888
11/07/2020
"Kada je pečeno u kesi meso je izuzetno sočno i krhko, a ovi bataci su dokaz"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano979
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • marinada
  • soja sos - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu i osuše.

Sprema se marinada u posudi, tako što se ujedine i promešaju soja sos, ulje, sok od limuna i senf.

Stavljaju se bataci u marinadu, posuda u frižider i ostavlja se jedan sat.

Izvade se i stavljaju u pripremljenu kesu za pečenje sa začinima. Kesa se zatvara i dobro se protrese, da se prekrije sa svih strana.

Stavlja se u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja i vode. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok korica ne postane hrskava 50 minuta. Servira se sa svežom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar