Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sterilisani krastavčići u teglama

Sterilisani krastavčići u teglama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Sterilisani krastavčići u teglama
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Nije svejedno da li ćete ih kupiti u prodavnici ili ćete probati domaće sterilisane krastavčiće, zar ne"

Potrebni sastojci

  • za 1 teglu od 800 ml
  • kornišoni / 400 g
  • luk - 1/2 glavice
  • mirođija - 1 struk
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 5 kašika, vinsko 6 %
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite krastavčiće. Poređajte ih u čistu teglu.

Oljuštite i operite luk i isecite ga na ivice, nakon toga ga stavite u teglu sa krastavčičima.

Isecite mirođiju na sitno i dodajte je u teglu. Stavite kašiku soli, kašiku šećera i pet kašika čistog vinskog sirćeta.

Sipajte vodu u teglu, tako da se prekriju krastavčići. Zatvorite poklopcem i sterilišite.

Čim voda provri merite vreme - treba da vri 10 minuta. Nakon toga izvadite teglu iz vode i okrenite poklopcem na dole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: