Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sterilisani kiseli krastavčići u velikim teglama

Sterilisani kiseli krastavčići u velikim teglama

Tsveti HadjipetkovaTsveti Hadjipetkova
Šegrt
26111574
Sterilisani kiseli krastavčići u velikim teglama
Fotografije: Tsveti Hadjipetkova
1 / 2
23/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Zima ne može da prođe bez kiselih krastavčića u tegli - dajemo vam najbolji recept za njih"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad, da bude gušće (po želji)
  • sirće - 100 ml (do donje ivice tegle
  • so - 2 kašike (ravne)
  • šećer - 1 kašika (ravna)
  • biber - 15 zrna
  • piment - 3 zrna
  • bela slačica - 1 kašičica, zrna
  • luk - 1/2 male glavice, isečen na polumesece
  • mirođija - 2 cveta
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za jednu teglu od 1, 5 kg.

Na dno svake tegle se stavljaju začini.

Krastavčići se operu i krajevi im se isku. Poređaju se gusto u tegle. Zgusne se sa šargarepom isečenom na dugačko.

Tegle se dolivaju hladnom vodom do grla, zatvaraju se poklopcima i stavljaju se da vru u hladnoj vodi.

Ne čeka se da voda provri, a tegle se vade baš pre nego što provru, kada krastavci potpuno promene boju.

Okreću se poklopcima na dole dok se ne ohlade.

Na taj način krastavčići budu mnogo hrskavi i nikada ne omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: