Način pripreme
Prvo što sam uradila jeste da sam spemila sirup za vazdušasti kolač. U malu šerpu na ringli sam stavila sastojke za sirup, šećer, vodu i sok od limuna.
Zagrejala sam smesu, a nakon što se istopio šećer, sklonila sam sirup za kolač sa ringle. Nakon što se ohladio, stavila sam ga u frižider da se dodatno ohladi.
Dok se kuvao sam sirup napravila sam koru za kolač. Za koru sam prvo umutila jaja sa šećerom u gladak krem.
Nakon toga sam dodala prosejano brašno, koje sam pomešala sa praškom za pecivo i vanilom.
I u malu odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu i posutu brašnom, sam sipala smesu koju sam napravila.
I pekla sam na oko 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica nije postala suva.
Sačekala sam 5 minuta, dok se gotov kolač nije ohladio, nakon toga sam prelila sirupom.
I na kraju sam ga ukrasila sa slatkom pavlakom i posula šećerom u prahu.
I eto - imamo vazdušast preliveni koh!