bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći žilijen sa peršunom

Pileći žilijen sa peršunom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Pileći žilijen sa peršunom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
13/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Toliko je ukusno koliko zvuči - pileći žilijen, serviran na krompir pireu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na debeli pileći žilijen.

Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja i zapržite meso 2-3 minuta po strani.

Dodajte usitnjeni luk i čenove belog luka. Sipajte belo vino i kada nakon minut ispari alkohol, sipajte dve kašike, sok od limuna, začinite prstohvatom kore limuna, solju i prstohvatom bibera.

Sipajte topli bujon, poklopite posudu i kuvajte jelo 20 minuta,

Razmutite kašiku brašna sa malo vode sipajte u tiganjm da se zgusne sos. Dodajte vezicu sitno isečenog peršuna.

Ostavite jelo još malo na vatri, čim provri, sklonite ga.

Umutite žičanom mutilicom jedni žumance sa dve kašike kiselog mleka i zapržite pileći žilijen sa peršunom.

Servirajte preko krompir pirea.

Mnogo ukusno jelo! Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: