Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovan pileći žilijen sa mlečnim sosom

Pohovan pileći žilijen sa mlečnim sosom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pohovan pileći žilijen sa mlečnim sosom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Klasika, koje nam nikad neće dosaditi - pohovani pileći žilijen sa mlečnim sosom"

Potrebni sastojci

  • pileći žilijen - 1 kg
  • kukuruzna smesa za pohovanje - 500 g, krupna
  • prezle - 500 g, fine
  • pivo - 300 ml
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • majonez - 100 g
  • beli luk - 4 čena
  • mirođija - 1 vezica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći žilijen se opere veoma dobro i očisti od žila.

Prelivaju se pivom, na 30 minuta.

Jaja se umute u penu.

Svaki komadić se izvadi iz piva.

Potapa se u jaje, nakon toga u prezle.

Ostavljaju se 10 minuta da upiju prezle.

Potapaju se ponovo u jeje i uvaljaju se u krupnu kukuruznu smesu za pohovanje.

Pileći filei se prže u zagrejanom ulju.

Beli luk se očisti i iseče na sitno. Majonez se promeša sa senfom. Dodaju se kiselo mleko i beli luk. Promeša se veoma dobro. Dodaje se so i sitno isečena mirođija.

Servirajte pohovane pileče komadiće sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: