Način pripreme
U posudu sipamo istopljeni maslac i dodajemo šećer, jaja, vanile i prstohvat soli.
Mutimo mikserom na navišem stepenu pet minuta, dok se šećer ne istopi.
Dodajemo kiselo mleko i promešamo.
U posudi rastvaramo kakao sa vrućom vodom i dodajem četvrtinu smese za kolač, promešamo.
U namazan i brašnom posut kalup za kolač sipamo smesu od jaja, preko nje sipamo kakao smesu i drvenim šišom pravimo kružne pokrete, da promešamo dve smese da bude dvobojni kolač.
Pečemo vazudšasti kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta.
Spremamo sirup, mešajući sve sastojke i kuvamo 7 minuta, nakon što provri.
Izvadimo gotov kolač iz rerne i prelivamo hladnim sirupom.
Nakon što upije sirup i ohladi se, okrećemo kolač na tanjir i posipamo šećerom u prahu.
Sočan i veoma ukusan mokar kolač sa kakaom!