Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Jermenski kolačići sa bademima

Jermenski kolačići sa bademima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Jermenski kolačići sa bademima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako jednom jedeš ove jermenske kolač sa bademima, ne možeš da staneš"

Potrebni sastojci

  • brašno - 310 g
  • mleveni bademo - 40 g
  • bademi - oko 25 komada, oljušteni, sirovi ili blago zapečeni
  • ratluk - 160 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičica
  • ulje - 150 g
  • voda - 160 ml
  • vanila - 1 kesica
  • šećer u prahu - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, mlevenih badema, vode, sode, ulja i vanile se zamesi glatko testo. Ono treba da je srednje meko i neće se lepiti jer je dosta masno.

Uključite rerni da se zagreje do 180 stepeni i spremite dve posude za pečenje pokrivene papirom za pečenje.

Kidajte parčiće testa, približno veličine oraha. Spljeskajte ih i u centar stavljajte parčence ratluka i ceo ili polovinu badema. Zatvarajte dobro testo ujedinjujući krajeve i uvaljajte u lopticu.

Poređajte gotove kolače od badema u posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju blagu preplanulost oko 20 minuta (zavisi od veličine).

U dubokom tanjiru spremite šećer u prahu u obilnoj količini. Možete da pomešate sa još vanila ili mlevenih badema.

Ispečene jermenske kolače ostavite blago da se prohlade i dok su još topli uvaljajte ih obilno u šećer, tako da se lepo polepi.

Jedite jermenske kolače s bademom kad se ohlade, ako uspete da im odolite, a nestrpljivi mogu i odmah.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: