Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Mali kolači za žurku

Mali kolači za žurku

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Mali kolači za žurku
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
15
"Odlični mini kolačići koje će svaku žurku učiniti slađom"

Potrebni sastojci

  • za patišpanj krugove
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • voda - 50 ml
  • amonijačna soda - 5 g
  • brašno - 250 g
  • za krem
  • svže mleko - 500 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 40 g
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • za glazuru
  • čokolada - 150 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • ulje - 1 supena kašika
  • za sirup
  • šećer - 200 g
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Amonijačnu sodu rastvorimo u vodi.

Jaja umutimo na penu sa šećerom. Dodajemo sodu i prosejano brašno.

Aromatizujemo vanilom.

Smesu stavljamo u špric sa okruglim nastavkom.

Na papir za pečenje sipamo krugove veličine 5 cm.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braon boju.

Krugove ostavljamo da se ohlade na papiru.

Žumanca pomešamo sa skrobom i brašnom. Razredimo sa delom mleka.

Preostalo mleko sa šećerom stavljamo na vatru da provri. Sipamo u smesu od jaja i nakon toga vraćamo ponovo na vatru.

Dodajemo maslac i mlečni krem i kuvamo dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi.

Pavlaku umutimo dok ne postane gusta i dodajemo u hladan krem. Slatki krem stavljamo u špric sa okruglim nastavkom.

Šećer i vodu za sirup kuvamo 10 minuta i nakon toga ostavljamo da se ohladi.

Krugove okrećemo naopako i uz pomoć četke prelijemo.

Na pola krugova stavljamo krem i praznične kolače pokrivamo drugim krugom.

Gotove kolače stavljamo na hladno.

Čokoladu pomešamo sa mlekom i uljem. Stavljamo na paru da se čokolada rastopi.

Svaki kolačić potopimo u čokoladnu glazuru.

Stavljamo u papirnate korpice i mali kolači za žurku su gotovi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: