Način pripreme
Amonijačnu sodu rastvorimo u vodi.
Jaja umutimo na penu sa šećerom. Dodajemo sodu i prosejano brašno.
Aromatizujemo vanilom.
Smesu stavljamo u špric sa okruglim nastavkom.
Na papir za pečenje sipamo krugove veličine 5 cm.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braon boju.
Krugove ostavljamo da se ohlade na papiru.
Žumanca pomešamo sa skrobom i brašnom. Razredimo sa delom mleka.
Preostalo mleko sa šećerom stavljamo na vatru da provri. Sipamo u smesu od jaja i nakon toga vraćamo ponovo na vatru.
Dodajemo maslac i mlečni krem i kuvamo dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi.
Pavlaku umutimo dok ne postane gusta i dodajemo u hladan krem. Slatki krem stavljamo u špric sa okruglim nastavkom.
Šećer i vodu za sirup kuvamo 10 minuta i nakon toga ostavljamo da se ohladi.
Krugove okrećemo naopako i uz pomoć četke prelijemo.
Na pola krugova stavljamo krem i praznične kolače pokrivamo drugim krugom.
Gotove kolače stavljamo na hladno.
Čokoladu pomešamo sa mlekom i uljem. Stavljamo na paru da se čokolada rastopi.
Svaki kolačić potopimo u čokoladnu glazuru.
Stavljamo u papirnate korpice i mali kolači za žurku su gotovi.
Neka vam je slatko!