Način pripreme
Zagrejte mleko, vodu i maslac u dgovarajućoj posudi na umerenoj temperaturi, koliko da se maslac otopi. Posebno pomešajte 100 g brašna, kvasac, šećer, so i jaje. Dodajte smesu sa maslacem i mlekom.
Dobro promešajte i polako dodajte brašno i mešajte, dok dobijete meko testo. Testo zamesite u loptu i stavite ga u posudu, pokrijte ga i ostavite ga da duplo naraste.
Kada bude gotovo, napravite loptice veličine oraha, spljoštite ih i stavite u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ostavite ih da narastu još 15 minuta. Premažite ih umućenim jajetom i preko posipajte susam. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta.
Pomešajte mleveno meso, jaje, prezle, luk, sodu i sve druge začine. Napravite male burgere, tako da budu veličine lepinjica.
Imajte u vidu da će se lepinje tokom pečenja malo naduti, dok će se burgeri smanjiti tokom prženja. Stavite meso u tiganj sa dnom koje se ne lepi i pržite dok ne bude gotovo.
Napravite burgere, tako da između lepinja stavite listić topljenog sira, meso, kečap i učvrstite čačkalicom.