Način pripreme
Lisnato testo se ostavlja na sobnoj temepraturi da se otpusti.
Kozji sir se stavlja u posudu i zaliva se vrućom vodom na 20 minuta da se izbaci so, tako što se voda menja nekoliko puta.
Kada se skine so, sir se izmrvi u posudu u kojoj će se mešati nadev.
Dodaju se jaja.
Maslac se ostavlja da omekša, nakon čega se seče na male komade i dodaje se u sir.
Smesa se veoma dobro meša dok se maslac ne istopi.
Lisnato testo se lagano razvija pre obrade.
Od polovine lisnatog testa se seku mali pravougaonici. Odozgo na svaki pravougaonik od testa se oblikuje bord sa svih strana.
Svaki pravougaonik se puni smesom od sira.
Odozgo se posipaju semenkama bundeve.
Druga polovina testa se seče na krugove veličine kalupa za peljmene.
Stavlja se malo nadeva i zatvara se kao peljmen.
Pravougaonici i zalogaji sa oblikom peljmena se ređaju u tepsiju na papir za pečenje.
Lisnati zalogaji se peku u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 stepeni, nakon čega se vade na dasku ili rešetku da se ohlade.