Način pripreme
Sameljite keks i pomešajte sa mekim maslacem. Sipajte smesu u kalup sa prstenom i oblikujte osnov, pritiskajući pomoću kašika ili dna čaše.
Stavite u frižider i ohladite, dok spremate koru.
Umutite hladnu slatku pavlaku u gust krem. Maskarpone mutite, dodajući u njega postepeno kuvano kondenzovano mleko.
Pomešajte dve smes i promešajte da bude homogeno, dodajte vanilu.
Želatin spremite prema uputstvu na pakovanju i dodajte u krem.
Sipajte gotovu smesu preko osnove i zaravnite ukusni čizkejk. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata.
Spremite slatko od trešanja. Ja koristim fiks dr Oetker (3:1).
Neposredno pre serviranja prelijte sveže spremljenim slatkom od trešanja i ukrasite listićima sveže mente.
Đakonija je ovaj čizkejk sa slatkom od trešanja!