Način pripreme
Spremanje:
Prvo napravite šećerni sirup stavljajući u šerpu vodu i šećer.
Ostavite na ringli da vri na srednjoj temperaturi dok se ne dobije gust sirup.
Nakon što je gotov, ostavite ga da se ohladi. Istopite maslac.
U dobro namazanu posudu za pečenje stavite pet kora, nakon čega namažete ravnomerno maslacem i pospete delom oraha.
Odozgo poređate još pet kora, opet maslac i orahe i tako do kraja (rasporedite orahe, tako da vam budu dovoljni za tri reda).
Isecite baklavu i prelijte je istopljenim maslacem.
Zagrejte rernu, gornji i donji grejač, na 160-170 stepeni i pecite oko 40-50 minuta dok se ne dobije zlatasto-braon boja.
Izvadite je iz rerne i prelijte je hladim sirupom.
Kada se klasična baklava ohladi, ostavite je u frižideru oko 12 sati, nakon čega možete da uživate u njoj.
Nadam se da ća vam se svideti recept za ovu domaću baklavu, podelite svoje mišljenje.
Prijatno! ❤️