Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Domaća baklava sa orasima

Domaća baklava sa orasima

NatalijaNatalija
Šegrt
6045129
Domaća baklava sa orasima
Fotografije: Natalija
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ko još nije za parče baklave? Mi ne odbijamo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • orasi - 350 g
  • šećer - 1 kg
  • ulje - 200 ml
  • voda - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Samleti orahe i odmeriti 250 g šećera.

U malo dublji pleh sipati malo ulja, a potom staviti jednu koru. Posuti je uljem i dve supene kašike šećera. Preko nje staviti drugu koru i uraditi isto. Preko nje treću, posuti uljem i šećerom, a potom posuti šakom i po oraha. Isti postupak uraditi sa ostalim korama, šećerom, uljem i orasima.

Uzeti izuzetno oštar nož i iseći baklavu na kocke ili trougliće. Ubaciti je u rernu i peći 30 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme pripremiti sirup. Sipati preostalih 750 g šećera i 400 ml vode u šerpu i ostaviti da provri.

Kada je baklava pečena, preliti je vrelim sirupom, a potom ostaviti da se dobro ohladi i poslužiti.

Prijatno uz domaću baklavu sa orasima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: