Obučeni patlidžani

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Obučeni patlidžani
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
20/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Toliko su ukusni ovi patlidžani da smo odmah poželeli da ih svučemo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica, narendan (ili sitno isečen)
  • aleva paprika - 1 kašičica, mlevena
  • biber - 1 kašičica
  • prezle - 2 kašike
  • peršun - 3 - 4 struka (isečen na sitno)
  • voda - 2 kašike
  • patlidžan - 4 - 5 komada, mali (ili tri veća)
  • so
  • kačkavalj - narendan, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ispecite patlidžane u rerni ili pekaču za paprike. Oljuštite ih, nemojte im sklanjati drške. Posolite ih.

Stavite mleveno meso u posudu i dodajte so, narendan luk, alevu papriku i biber, prezle, ustinjeni peršun i vodu. Zamesite dobro.

Otkinite loptu mlevenog mesa, veliku, veličine vaše šake, i razvucite je na streč foliju ili najlon.

Pritisnite prstima u pljosnatu ćufticu i pokrijte odozgo sa još jednim parčetom folije ili najlona.

Drvenom lopatom, mutilicom ili nečim pogodnim što imate pri ruci, polupajte odozgo mleveno meso da postane pljosnati list.

Odstranite gornji najlon i stavite preko mlevenog mesa jedan ispečen patlidžan.

Uvijte ga u mleveno meso, pomagajući se donjim parčetom najlona i ostavite dršku patlidžana da štrči van mlevenog mesa.

Uradite tako i sa preostalim mlevenim mesom i patlidžanima.

Poređajte patlidžane uvijene u mleveno meso na namazan papir u posudi za pečenje.

Stavite patlidžan sa mlevenim mesom da se ispeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta (dok se mleveno meso ukusno ne zapeče), a pet minuta pre nego što izvadite ukusan punjeni patlidžan, po želji pospite preko svakog narednan kačkavalj.

Servirajte obučene patlidžane sa kiselim mlekom sa belim lukom ili sosom od paradajza i garnirajte u tanjiru sa isečenim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: