Način pripreme
Operite i ispecite patlidžane u rerni ili pekaču za paprike. Oljuštite ih, nemojte im sklanjati drške. Posolite ih.
Stavite mleveno meso u posudu i dodajte so, narendan luk, alevu papriku i biber, prezle, ustinjeni peršun i vodu. Zamesite dobro.
Otkinite loptu mlevenog mesa, veliku, veličine vaše šake, i razvucite je na streč foliju ili najlon.
Pritisnite prstima u pljosnatu ćufticu i pokrijte odozgo sa još jednim parčetom folije ili najlona.
Drvenom lopatom, mutilicom ili nečim pogodnim što imate pri ruci, polupajte odozgo mleveno meso da postane pljosnati list.
Odstranite gornji najlon i stavite preko mlevenog mesa jedan ispečen patlidžan.
Uvijte ga u mleveno meso, pomagajući se donjim parčetom najlona i ostavite dršku patlidžana da štrči van mlevenog mesa.
Uradite tako i sa preostalim mlevenim mesom i patlidžanima.
Poređajte patlidžane uvijene u mleveno meso na namazan papir u posudi za pečenje.
Stavite patlidžan sa mlevenim mesom da se ispeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta (dok se mleveno meso ukusno ne zapeče), a pet minuta pre nego što izvadite ukusan punjeni patlidžan, po želji pospite preko svakog narednan kačkavalj.
Servirajte obučene patlidžane sa kiselim mlekom sa belim lukom ili sosom od paradajza i garnirajte u tanjiru sa isečenim povrćem.