Način pripreme
U patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok. Sitno iseckanu unutrašnjost patlidžana dinstajte u delu masti 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj.
Operite i osušite patlidžane i poređajte u odgovarajući pleh, prelijte sa preostalom mašću i pecite 13-15 minuta na punoj jačini, pomerajte nekoliko puta da se ravnomerno ispeku. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte.
Pomešajte sa iseckanim belim lukom, lukom i peršunom. Dodajte u dinstanu unutrašnjost papridžana. Začinite solju i biberom i dinstajte 5-7 minuta na 100 jačine, mešajte nekoliko puta.
Dodajte sok od limuna i promešajte. Dobijenom smesom punite patlidžan, pokrijte posudu i pecite 5-6 minuta na 50 %. Servirajte hladne.