Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan u mirotalasnoj

Punjeni patlidžan u mirotalasnoj

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Punjeni patlidžan u mirotalasnoj
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toliko ih volimo, a do sada nam nije palo na pamet da ih pripremimo u mikrotalasnoj. Ispali su više nego odlični, zato ih toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, mala
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok. Sitno iseckanu unutrašnjost patlidžana dinstajte u delu masti 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj.

Operite i osušite patlidžane i poređajte u odgovarajući pleh, prelijte sa preostalom mašću i pecite 13-15 minuta na punoj jačini, pomerajte nekoliko puta da se ravnomerno ispeku. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte.

Pomešajte sa iseckanim belim lukom, lukom i peršunom. Dodajte u dinstanu unutrašnjost papridžana. Začinite solju i biberom i dinstajte 5-7 minuta na 100 jačine, mešajte nekoliko puta.

Dodajte sok od limuna i promešajte. Dobijenom smesom punite patlidžan, pokrijte posudu i pecite 5-6 minuta na 50 %. Servirajte hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: