Način pripreme
Škampi se očiste i ostave celi.
Dimljeni losos se iskida na male komade od 1-2 cm.
Isecite bejbi kukuruz na 3 dela.
Sipajte kokosovo mleko u kaserolu ili šerpu i prokuvajte na umerenoj vatri.
Prokuvajte vodu u posebnom loncu i kuvajte pirinčane nudle 3-4 minuta.
Kada budu gotovi, ostavite ih u cediljci da se dobro ocede.
Čim mleko provri, vatra se smanjuje, a u lonac se stavljaju svi začini osim korijandera.
Ostavite na tihoj vatri 2-3 minuta, mešajući da upije sve arome mleka.
Dodajte škampe, losos i kukuruz i ostavite 3-4 minuta ili dok škampi ne budu gotovi. Mleko poprima aromu dimljenog lososa.
U međuvremenu, nudle su se ocedile, pa ih vraćamo u prazan lonac.
Sklonite sos sa vatre i prelijte rezance. Dobro se promeša.
Pospite sitno iseckanim korijanderom i ponovo promešajte.
Pirinčane nudle sa sosom od kokosa sa morskim plodovima serviraju se po želji.