Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Pitice panjići

Pitice panjići

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Pitice panjići
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
23/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Mekane pitice panjići - svi kod kuće se raduju, čim dan sa njima počne"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1/2 šolje
  • sir - 300 g
  • kačkavalj - 200 g, rendan
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo jaja, kiselo mleko, prašak za pecivo, so, ulje i brašno.

U drugu posudu izmrvimo sir i rendani kačkavalj.

Namažemo jednu koru sa 2 supene kašike od smese sa jajima, odozgo stavljamo drugu koru i namažemo i nju sa dve supene kašike od smese.

U široki deo kora rasporedimo jendu ivicu od sira i kačkavaljam, pažljivo uzimamo i uvijamo u rolat.

Makazama sečemo rolat na male rolate panjiće.

Poređamo pitice jednu do druge u namazan pleh.

Ovako pripremamo i preostale kore.

Odozgo na svaki panjić stavljamo po jedno malo parče maslaca.

Pečemo pitice panjiće na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: