Način pripreme
Operite spanać, isecite na trake i dinstajte u tiganju.
Prebacite spanać u đevđir i ocedite dobro.
Ugrejte 1 supenu kašiku ulja i dinstajte sitno iseckani luk.
Dodajte oceđeni spanać i kiselu pavlaku.
Začinite solju i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.
Izrendajte sir na sitnije rende, dodajte jaje, promešajte viljuškom i sipajte u ohlađeni spanać.
Uzmite kore za pitu, namažite uljem, zalepite drugom korom i namažite uljem.
Stavite 1/3 nadeva na pola kraće ivice i uvijte u rolat.
Na isti način uvijte i preostale kore za pitu sa spanaćem.
Isecite rolate na panjiće (oko 2-3 cm, ja sam dobila 28 komada), namažite uljem sa svih strana, spojite po dva i poređajte u pleh obložen papriom za pečenje.
Pospite odozgo tvrdim sirom i pecite pitice sa spanaćem u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Punjeni panjići od kora za pitu su hrskavi i veoma ukusni.