Način pripreme
Umutila sam jaja sa šećerom mikserom 10 minuta dok se ne dobije gusta, vazdušasta smesa, zatim sam dodala prosejano brašno i aromu i pažljivo mešala špatulom da se zapremina smese ne smanji.
U pleh od rerne, koji sam prekrila papirom za pečenje, sipala sam smesu i pekla 10 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Dok je patišpanj kora bila još vrela, umotala sam ga u rolat uz pomoć papira i ostavila da se ohladi.
Za to vreme mikserom mutim meki maslac 5 minuta. Cilj je da se dobije glatka smesa u koju se u tankom mlazu dodaje kondenzovano mleko i muti velikom brzinom još 6-7 minuta. Dobija se vazdušasta i krem od maslaca.
Već ohlađen patišpanj namažite iznutra, stavite domaće slatko po celoj dužini i ponovo uvijte u rolat od patišpanja.
Rolat namazati ostatkom krema sa svih strana i uvaljati u mlevene i blago pržene orahe.
Posipala sam i kokosovim ljuspicama. Ostavila sam ga u frižideru oko sat vremena i isekla na slatke panjiće.