Pohovan pileći file

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pohovan pileći file
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kratko, jednostavno i jasno - pohovano pileće belo meso, dodajemo mu odgovarajući prilog i pojedemo sve za nekoliko minuta"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 1, 5 kg
  • prezle - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 250 ml
  • biber
  • limun - 1 komad, sok
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće belo meso na porcije. Posolite ga i pobiberite. Prelijte meso sokom od limuna. Ostavite meso najmanje 1 sat u frižideru.

Uvaljajte začinjeno pileće belo meso u prezle, pa ga pažljivo istucite čekićem na dasci da ga istanjite. Potopite meso u prethodno izmućena jaja i pržite u jako zagrejanom ulju dok ne dobijete hrskavu koricu.

Poslužite belo meso sa prilogom po izboru ili uz sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: