Način pripreme
Pomešajte vodu i sveže mleko, blago zagrejte.
Rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera. Prosejte brašno sa solju.
Sipajte tečnost sa rastvorenim kvascem u dodajte dve kašike maslinovog ulja.
Zamesite meko testo. Stavite ga u posudu, namažite sa kašikom maslinovog ulja, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok ne udvostruči svoj obim.
Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte naraslo testo debljine 3-4 mm.
Čašom prečnika 10 cm isecite krugove. Stavite ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje i pospite svaku fokaču krupnom morskom solju.
Ostavite posudu na toplom 30 minuta, dok se testo ne opusti i viljuškom ili prstom pritisnite na nekoliko mesta male lepinje.
Ispecite fokaču na 180 stepeni u prethodno zargejanoj rerni dok ne dobiju prijtanu preplanulost.
Tople male vazdušaste fokače namažite maslinovim uljem.
Nek vam je slatko!