Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Čabata»Jednostavne mini čabate

Jednostavne mini čabate

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Jednostavne mini čabate
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Domaće mini čabate - sa čime ćete ih garnirati?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g + još malo za oblikovanje
  • kvasac - 1 kašičica, suvi
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • griz - 60 g
  • voda - 350 ml
  • maslac - za premazivanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte toplu vodu i rastopite u njoj kvasac i šećer. Mešajte dok se ne rastope. Dodajte i maslinovo ulje.

Prosejte brašno i dodajte ga u delovima, mešajući drvenom kašikom.

Pomešajte griz i so i dodajte i njih. Dobija se gusto i lepljivo teso.

Pomoću špatula za testo domesite testo nekoliko minuta, dok ne počne da se odvaja od posude.

Pospite brašno na dno tepsije i prebacite testo. Odozgo takođe pospite brašnom. Poklopite testo drugom dubljom tepsijom i ostavite da naraste dok ne utrostruči svoju zapreminu. Ovo će oduzeti oko sat vremena, ali možda i više.

Nakon toga rasporedite testo na četiri dela, nemojte ga premesiti. Najbolje razdeljivačem testa.

Nabrašnjenim rukama pažljivo oblikujte čabate, pazeći da ne pritiskate i prebacite ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Ostavite ponovo da naraste još 30 minuta.

Za to vreme rernu sa ventilatorom zagrejte na 200 stepeni.

Stavite da se peku otprilike 20 minuta, tako što 2-3 puta za vreme pečenja napraskate vodom.

Nakon toga izvadite i ohladite na rešetci. Po želji vruće čabate premažite masalcem.

Jednostavne mini čabate su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: