Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Čabata»Hleb čabata sa povrćem

Hleb čabata sa povrćem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Hleb čabata sa povrćem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
02/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Za doručak ili kao predjelo - predstavljamo vam apsolutno neodoljivi hleb čabatu sa mnogo povrća"

Potrebni sastojci

  • hleb čabata - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • tanke paprike - 2 komada
  • patlidžan - 1/2 komada
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • masline - 6 komada, crna bez koštica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj - 80 g, dimljen
  • bosiljak - 2 grančice, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i nasecite na trake. Patlidžan nasecite na kockice i stavite ga u posudu sa slanom vodom, da uklonite gorčinu iz njega.

Nakon toga, povrće, zajedno sa čeri paradajzom, upržite dok ne omekša. Začinite sa malo soli i bibera po ukusu.

Hleb čabatu presecite na pola. Pospite hleb maslinovim uljem i zapecite ga na gril tiganju. Preko zapečenog hleba rasporedite povrće i masline, nasečene na kolutove.

Odozgo, preko svega, stavite trakice dimljenog kačkavalja. Predjelo zapecite u rerni dok se kačkavalj ne rastopi.

Pospite sitno seckanim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: