Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Čabata»Mini čabate sa maslinama i sušenim paradajzom

Mini čabate sa maslinama i sušenim paradajzom

Mini čabate sa maslinama i sušenim paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
9
"Jedite ih dok su još tople, ne treba da se propuste"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • voda - 400 ml, mlaka
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • sušeni paradajz - 2 supene kašike, isečen
  • masline - 20 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sušeni paradajz prethodno u toplu vodu.

Prosejte brašno. Napravite u sredini udubljenje i dodajte kvasac, so, šećer i maslinovo ulje.

Dodajte oceđeni paradajz.

Sipajte mlaku vodu u tankom mlazu i zamesite meko testo.

Pred kraj mešenja dodajte sitno iseckane masline, prethodno odvojene od koštica.

Pokrijte testo folijom i ostavite na toplom da nadođe i da se udvosturči.

Gotovo testo kidajte na loptice, a svaku razvucite na fitilj.

Poređajte mini čabate u pleh sa dnom koje se ne lepi.

Napravite proreze uz pomoć oštrog noža po dužini ćabata.

Pospite površinu sa malo brašna

Ostavite hlepčiće sa maslinama da ponovo nadođu.

Pecite dok ne bude gotovo /dok ne dobiju lepu boju/.

Dok još tople mini čabate sa maslinama i suvim paradajzom su veoma ukusne.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: