Način pripreme
Sunčana pita sa breskvama za sunčano raspoloženje za stolom.
U posudi se pomešaju brašno, šećer, prašak za pecivo, vanila i so.
U drugoj posudi se umute jaje. Dodaje se meki kravlji maslac i meša se dok ne bude homogeno. Dodaje se suva smesa. Dobija se testo sa maslacem, koje se ne mesi.
Testo se stavlja u tepsiju za slatku pitu ili u običnu tepsiju, obloženu papirom za pečenje, veličine 25 cm. Rasprostre se rukama, tako što se oblikuje i bord po zidovima tepsije.
Breskve se ogule i iseku na kriške. Ređaju se na dno testa.
Svi sastojci za preliv se pomešaju u posudi i umute se mikserom.
Preliv se sipa na brskve.
Pita sa breskvama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta.
Gotova voća pita se posipa šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!