Slani brioš harmonika sa aromatičnim travama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
101
659
31/07/2020
"Neverovatan dodatak svakom jelu - brioš sa aromatičnim travama "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte vodu sa svežim mlekom, dodajte kvasac i 1/2 kašičice šećera. Prosejte brašno, sipajte tečnost sa kvascem, dodajte kašiku maslinovog ulja, so i jedno malo jaje. Zamesite meko testo.

Stavite izmešeno testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i ostavite na toplom da naraste.

Usitninte svež ruzmarin, žalfiju, majoran i čen belog luka.

Istopite 50 g maslaca, pomešajte sa začinima.

Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte naraslo testo. Čašom prečnika 10 cm isecite krugoe. Namažite ih maslacem sa začinima.

Presavijte krugove na pola i poređajte u izdužen kalup za kolač postavljem parčetom papira za pečenje.

Ostavite brioš da raste ponovo oko 1 sat. Ispecite hleb na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Nakon što izvadite ispečeni brioš iz rerne četkom namažite aromatičan maslac.

Nek vam je slatko! Slani brioš harmonika sa aromatičnim travama je gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar