Način pripreme
Stavite patišpanj koru u pleh sa obručem koji se skida. Pospite je mlakom neskafom.
Umutite slatku pavlaku mikserom na gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Rastvorite dve kesice želatina prema uputstvu na pakovanju. Dodajte trećinu želatina u smesu od pavlake. Promešajte i sipajte pola krema na koru. Poravnajte.
Dodajte polovinu kupina u preostali krem. Umutite mikserom dok ne dobijete lepu ljubičasto-lila boju. Sipajte preostali želatin.
Promešajte i sipajte smesu od kupina. Poravnajte i stavite pleh sa voćnim čizkejkom u frižider na oko 30 minuta.
Stavite preostale kupine u kaserolu, dodajte med i pola šolje vode.
Stavite malo smesu da se kuva. Skinite sa vatre.
Dodajte u dobijeno slatko od kupina kesicu želatina, prethodno potopljen u hladnu vodu i ugrejan na pari.
Prelijte sveži čizkejk i stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne.
Pre serviranja pažljivo sklonite obruč. Prilikom sečenja čizkejka potopite nož u toplu vodu.
Ukrasite svežom mentom.
Dobijate raskošan neodoljivi letnji čizkejk!