Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Neodoljivi letnji čizkejk

Neodoljivi letnji čizkejk

Neodoljivi letnji čizkejk
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Letnji čizkejk sa za predivne emocije"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 1 komad, patišpanj, okrugla
  • kisela pavlaka - 400 ml
  • slatka pavlaka - 600 ml
  • kupine - 400 g
  • želatin - 3 kesice
  • med - 2 supene kašike
  • neskafa - 100 ml, mlaka
  • menta - nekoliko listića, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite patišpanj koru u pleh sa obručem koji se skida. Pospite je mlakom neskafom.

Umutite slatku pavlaku mikserom na gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastvorite dve kesice želatina prema uputstvu na pakovanju. Dodajte trećinu želatina u smesu od pavlake. Promešajte i sipajte pola krema na koru. Poravnajte.

Dodajte polovinu kupina u preostali krem. Umutite mikserom dok ne dobijete lepu ljubičasto-lila boju. Sipajte preostali želatin.

Promešajte i sipajte smesu od kupina. Poravnajte i stavite pleh sa voćnim čizkejkom u frižider na oko 30 minuta.

Stavite preostale kupine u kaserolu, dodajte med i pola šolje vode.

Stavite malo smesu da se kuva. Skinite sa vatre.

Dodajte u dobijeno slatko od kupina kesicu želatina, prethodno potopljen u hladnu vodu i ugrejan na pari.

Prelijte sveži čizkejk i stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne.

Pre serviranja pažljivo sklonite obruč. Prilikom sečenja čizkejka potopite nož u toplu vodu.

Ukrasite svežom mentom.

Dobijate raskošan neodoljivi letnji čizkejk!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: