Način pripreme
Sameljite keks u blenderu ili ga izmrvite rukama u sitne mrvice.
Istopite maslac i dobro ga promešajte sa mlevenim keksom.
Dodajte mleveni pistaći i ponovo promešajte.
Smesu sipajte u kalup za tortu ili drugu odgovarajuću posusu i pritisnite rukom, pa dobro poravnajte koru.
Stavite posudu u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite krem.
Ispasirajte avokado da postane glatka smesa.
Dodajte mu krem sir, maskarpone, šećer i vanilu i sve dobro promešajte do glatke strukture.
Dodajte i sitno mleveni pistaći i ponovo promešajte.
Sipajte gotovi krem preko kore, ukrasite ukusni čizkejk sa još malo mlevenog pistaćija (može i krupno seckanog).
Stavite čizkejk u frižider i za otprilike 2 sata ga možete poslužiti neodoljivi čizkejk sa avokadom i pistaćijem.